Er dette normalt? Hvordan ser en standard kvinne ut? Foto: Pixabay
Del saken

Har jeg møtt deg, hvordan er det å være standard?

Vi har et problem, egentlig to, men let’s face it, de henger sammen!

Ikke alle har den «luksusen» at de kan vandre inn i en tilfeldig butikk, plukke med seg ørten forskjellige BHer, betale og gå hjem for å ta de på. Noen av oss må vandre i mange forskjellige butikker, prøve modell etter modell, størrelse etter størrelse (ja, tenk det er faktisk forskjell på størrelsene, 70C er ikke alltid 70C), gå ut fra butikken tomhendt og like svett som Henrik Ingebrigtsen etter europamesterskapet (han var ikke tomhendt, men dere skjønner tegningen).

Monica Takle. Foto: Privat

Noen av oss er så «begavet» at vi må på sånne flotte spesialbutikker, måle oss og tømme lommeboken like kraftig som Hasse Hope etter skattemeldingen, bare for to lusne BHer, og da blir det som regel en kjedelig svart og en kjedelig hvit.

Jeg har flere ganger spurt personale på både H&M, Cubus og Lindex om de ikke har meieriholdere størrelse elefant og får ulike svar, som f.eks «nei, vi får dessverre inn noen få i F-cup, men vi selger lite av de, så blir fort utsolgt» (logisk? I think not). Eller de mer oppgitte «vi har standardstørrelser». Og da lurer jeg, hvordan er størrelsen på en standard kvinne?

Jeg har som sagt prøvd det meste, jeg klarer og presse jurene inn i en diskré F-cup hvis jeg bretter de fint sammen og lager en herlig rumpesprekk på siden, men er jeg så syndig og beveger meg så spretter de ut og klasker ned til navlen så det jomer etter.

Samme gjelder sports-BHer, presser jeg fettklumpene mine inn i en av Pierre Robert sine flotte design str. XL, så ser det ærlig talt ut som om Homer Simpson har tredd på seg et av Dita Von Teese sine flotte korsetter. Flatterende, I know.

Så hvis man tar seg en treningsøkt risikerer man å komme hjem med knust tann og blåveis grunnet sprettende og ukontrollerte fettklumper.

Hvis jeg kunne sy som Jenny Skavlan kunne jeg nok kjøpt fire BHer, sydd de sammen og fått de til å se flawless ut, men sorry, den kunnskapen og tålmodigheten eksisterer ikke.

Så nå håper jeg at mitt budskap når igjennom og vi får flere varierte og større størrelser i butikkene, slik at vi begavede kvinner slipper å risikere hjernerystelse pga en ussel joggetur og at vi kan få god støtte og gjerne noen litt finere BH’er. Man kan sikkert bestille på nett, men det er en fordel å kunne prøve på.

Hilsen en som varierer fra 75H til 80J (og ja, jeg har blitt målt).

En forkortet utgave av dette innlegget har tidligere vært publisert av Bergens Tidende.