illustrasjonsfoto: Pixabay/ coyot
Del saken

 Alle som har forsøkt å slanke seg vet at det kan være tøft i starten, men at det etter hvert blir en vane.

«De første ukene er verst, så venner man seg til det», sier slankeeksperten Michael Mosley til VG.

Han mener det er viktig hvordan man tenker. Rådet er dette: Omdefinerer sulten overfor deg selv. Tenk på det som at man blir mer skjerpet, i stedet for sulten. Et annet triks er å drikke mye. Fyll opp med væske, så merker du ikke sulten så godt. Vann eller te er bra. Trening hjelper også. «Hvis du fokuserer på sulten, sliter det veldig,» konkluderer han.

Michael Mosley har funnet ut at slanking er viktig, ikke bare for å få et «lettere» liv, men også for å leve lengre.

I et hav av aldringsforskning fant han raskt ut at begrensning av kaloriinntaket var det som så ut til å være best utprøvd: Folk som hele tiden spiste langt mindre enn et gjennomsnittlig kaloriforbruk ble ikke bare temmelig tynne, men de levde også lengre og var friskere, skriver VG.

Tre faktorer

Mosley liker å si at det er tre faktorer som er viktige for å bli tynnere og leve lengre, skriver avisen: Det ene er en eller annen form for kalorikontroll, det andre er trening og det tredje er å sove godt og holde stressnivået nede. «Hvis du har søvn- og stressproblemer, klarer du ikke de to andre heller. Når jeg lider av søvnmangel, ja dessverre, da vil jeg helst trøste meg med en smultring», sier Mosley. Og det gjør han også, kan han avsløre, men ikke oftere enn omtrent en gang i måneden.

Noen dietter passer best for noen typer mennesker. De som har et regelmessig åtte-til-fire-liv, liker som oftest den vanlige kalorireduksjonen, sier ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør til VG.

Selv mener Mosley nå dag at den som virkelig vil gå raskt ned i vekt bør følge hans nylig lanserte blodsukkerdiett, der man holder seg til 800 kalorier om dagen i åtte uker. Den er i første rekke tenkt for folk i forstadiene til diabetes 2, men gir også et stort vekttap. Og det at de som går fort ned i vekt også går fort opp, er en myte, mener han.