Mor og sønn har ofte et nært forhold. Illustrasjonsbilde, Pixabay
Del saken

Han har det alltid bare «fint» og du vet godt hva ord som «offside», «Fortnite» og «Fifa» handler om.

Slik innleder Tara en artikkel om typiske ting foreldre til gutter kan kjenne igjen. Både fedre og mødre kan vel kjenne seg igjen i denne innledningen, selv om Tara fokuserer på forholdet mellom mor og sønn. Her er noen andre eksempler Tara mener burde være gjenkjennelig.

Han vokser fra deg

Du savner den lille guttungen som kom løpende til mamma for å få trøst, men nå snakker han mer med sin far om spill og gadgets enn relasjoner. Dessuten han blir plutselig høyere enn deg. Fortvil ikke. Denne gutten kommer tilbake til sin mor når tiden er inne, og voksenlivet banker på.

Du har brukt masse tid på å følge opp ulike hobbyer

Uansett hva han har drevet med har du vært med som hans største tilhenger. Som mamma, er du også villig til å droppe lørdagsvinen for å hente arvingen på fest. Hans sikkerhet er din prioritet.

Han blir ofte flau over deg

Og han gir tydelig uttrykk for det når han syns du har gjort noe «feil». Som når du dropper han av på kino, eller forsøker å gi han en klem. Hele kroppen vrir seg unna, men innerst inne er han glad for den varmen mamma viser han.

Det er ikke lenger like kult å kose med mamma

Men du setter pris på de få klemmene som dukker opp innimellom. Eller de små meldingene som tikker inn en gang iblant. Sønnen din har et eget liv, men han tenker på mammaen sin, og viser det med små glimt av meldinger og bekreftelser.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NB! MODELLKLARERT

Han spør deg om hjelp når han skal kjøpe gave til kjæresten

For mor har jo alltid rett, mener Tara. Og årsaken skyldes selvsagt det faktum som alle mødre burde kjenne seg igjen i:

Du forblir den ultimative kvinnen i hans liv

Og han velger seg sikkert en kjæreste som ligner på sin mor! Forskningen viser at menn velger kvinner som ligner deres mor.