Foto: Pixabay.
Del saken

Hvordan kan du holde deg lykkelig.

ABC Nyheter viser i en artikkel til nettavisen Sparkpeople og intervjuer flere norske psykologer og eksperter. Oppsummert mener de alle at lykke er en følelse du kan skape selv gjennom å tenke positivt. Det dreier seg ikke bare om penger, gods og gull. Rike mennesker kan også være ulykkelige. Det dreier seg om å tenke riktig. Forskning på lykke har i løpet av de siste 20 årene blitt en ekstremt populær gren innen psykologi, og Positive Psychology er en av de mest populære klassene ved Harvard University, forklarer Sparkpeople, sitert av ABC Nyheter.

Ekspertene er enige om at lykkelige mennesker har mange fellestrekk, og at mange av disse rett og slett er gode vaner – som du også enkelt kan begynne å leve etter.

ABC Nyheter siterer Kvinneguiden, som har pratet med psykolog Gunvor Marie Dyrdal, som har doktorgrad i positiv psykologi. Hun tror at man kan lære seg å satse på ting som gjør en lykkelig, og at man absolutt kan påvirke egen lykkefølelse. «Det er ulike faktorer som må være til stede gjennom livet for at du skal kunne oppnå et høyt nivå av velvære, eller lykke, over tid, forklarer Dyrdal til Kvinneguiden. «Å kjenne seg selv og vite hva nettopp du trives med, er viktig for lykkefølelsen. Finn ut hva som gjør deg glad, og gjør mer av det».

ABC Nyheter lister opp syv gode råd for deg som ønsker å være lykkelig:

1: Tro på egen lykke, lev i nuet, og gled deg over de små tingene, nyt kaffekoppen, ta en hyggelig prat med mamma, eller bare slapp av, sier Lene Fjellheim. som er PCMC Meta -Coach og partner i CoachTeam as – House of Leadership.

2: Vi mennesker er ikke skapt til å være alene, og de aller fleste av oss synes det er godt å være sammen med andre. «Vi trenger å være en del av flokken», forklarer Fjellheim. Selskap gir oss energi og glede – selv om det selvsagt også er viktig å kunne være litt alene.

3: Flere undersøkelser viser en klar sammenheng mellom trening og lykke

4: Flere undersøkelser, blant annet av søvnforsker Serena Chen ved University of California, viser at man blir lykkeligere av nok søvn.

5: Det er viktig å ikke la deg knekke av at noe går galt. ABC Nyheter siterer magasiner Marie Claire som anbefaler å ikke se det som tilbakeslag om du har feilet. Se på det som en læringskurve.

6: Jo da, skriver ABC Nyheter, å ha nok materielle ting og penger kan faktisk gjøre deg gladere – men bare om du bruker det på riktig måte, mener forskere, som siterer det kjente ordspråket «Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad.»

7. Vær også snill mot deg selv, ikke bare mot andre. «Det hjelper faktisk ikke bare å være snill med alle rundt oss om vi skal være så lykkelige som mulig. Vær flinkere til å sjekke med deg selv om du har det bra», råder Fjellheim.

https://www.youtube.com/watch?v=GhrPgbIHVAQ

 

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2015/02/10/217532/syv-ting-lykkelige-mennesker-gjor