Credit: AP Fotograf: Alessandra Tarantino
Del saken

De var to av de første som offentlig anklaget Harvey Weinstein for overgrep. Nå er Asia Argento, selv beskyldt for å ha gått til sengs med en 20 år yngre, mindreårig gutt, i gang med søksmål mot Rose McGowan.

Det melder Deadline , ut fra det Argento selv skriver på Twitter – adressert til McGowan: «Den 24 timers fristen du fikk til å trekke dine falske uttalelser om meg er nå passert».

Hun informerer deretter Rose McGowan og partneren Rain Dove om at hun nå har bedt det høyprofilerte advokatfirmaet Mishcon de Reya, som hadde prinsesse Diana som klient, om å søke skadeserstatning – blant annet for ærekrenkelse og bedrageri.

– Du vil høre fra dem i løpet av kort tid, lyder det fra Asia Argento.

Det var en lang uttalelse som Rose McGowan kom med 27. august som fikk Argento på krigsstien: Der tok McGowan avstand fra Asia Argento, etter blant annet å ha blitt informert om hva Argento sa til Rain Dove om det angivelige forholdet til 17-åringen, som hun nå benekter.

«Asia, du var min venn. Jeg elsket deg. Du sto på og risikerte mye for MeToo-bevegelsen. Jeg håper virkelig du finner din vei gjennom prosessen mot rehabilitering og forbedring. Alle kan bli bedre, jeg håper du også kan. Gjør det riktige, vær ærlig, vær rettferdig. La loven vinne fram. Vær den personen du ønsker at Harvey Weinstein kunne vært», skrev Rose McGowan.

McGowan har ifølge amerikanske medier ennå ikke kommentert søksmålet som er underveis.

[email protected]