Clementine Ford, feminist som ofte ytrer ønske om å drepe menn. Skjermdump YouTube.
Del saken

Clementine Ford (39) er en feministisk forfatter og skribent fra Australia. Hun skapte nylig rasende reaksjoner på grunn av sine Twitter-meldinger.

Ford har 133.000 følgere på Twitter, og lørdag 23. mai reagerte hun på en artikkel om kjønnsforskjeller i foreldrerollen og ansvarsfordeling, skriver Daily Mail.

Artikkelen handlet om en kvinne som var nødt til å slutte i sin lukrative jobb under Corona-krisen, fordi hennes hjemmeværende ektemann ikke taklet rollen som heltidspappa. «Denne kvinnen fortjener bedre», skrev Ford, uten at mange reagerte noe særlig.

Men når Ford fulgte opp med en ny kommentar, ble det bråk. Ford skrev:

«For å være ærlig, coronaviruset dreper ikke menn raskt nok.»

Flere studier viser at flere menn enn kvinner dør av å bli smittet av coronaviruset. University College London undersøkte over 200.000 pasienter, og fant at smittede menn hadde 60 prosent større sjanse til å dø sammenlignet med kvinner.

Reaksjoner

Reaksjonene var sterke. Blant annet var det en mann som absolutt var i faresonen, som skrev:

Jeg er 60, overvektig og har hjertesykdom (…) og diabetes. Hvis jeg får Covid-19 så vil jeg kverkes så raskt som du kunne ønske. Det er virkelig ikke noe morsomt.

En annen påpeker at Ford er et eksempel på giftige kvinner. En støttespiller av Ford sier det var en forferdelig ting å si.

Tidligere senator Derryn Hinch sier at meningene til Ford er «frastøtende». Andre mener hun lider av et pappakompleks. Og siden Ford har en sønn, så kan slike kommentarer være potensielt skadelig for hennes eget barn, mener andre.

Ford avviste all kritikk som et eksempel på hvor «skjørbare» menn er. Men etter en stund kom hun med en slags unnskyldning på Twitter:

Ford signerer bøker i 2017. Foto: Wikipedia

Det er ikke første gangen Ford uttrykker et ønske om å drepe menn, som hun må svare for i denne YouTube-videoen.

I 2017 signerte Ford sin bok «Fight Like a Girl» med en personlig hilsen:

«Har du drept noen menn i dag? Og hvis ikke, hvorfor?»