Dwayne Wade. Photo by Matt Baron/Shutterstock
Del saken

Den tidligere NBA-stjernen Dwyane Wade (38) har skapt store overskrifter etter at han fortalte at datteren, Zaya (12), er transperson.

Da 38-åringen fikk Zaya for tolv år siden, ble hun født som gutt og fikk tildelt navnet Zion. Dette har endret seg med årene, og nå har Zaya besluttet å komme ut som transkjønnet.

Wade gjestet talkshowet «The Ellen DeGeneres Show» tirsdag, og det var her han fortalte med stolthet hvordan barnet sitt kom ut som transperson.

– Zion, født gutt, kom hjem og sa: «Hei, jeg vil bare snakke med dere. Jeg er klar for å leve som den jeg egentlig er. Jeg vil bli referert til som hun eller henne. Jeg ville ha elsket om dere kan kalle meg Zaya», sa Wade.

Videre forteller Wade at som foreldre er det deres jobb å høre etter hva barna har å si, og å gi dem den beste informasjonen man kan, samt gode tilbakemeldinger.

– Jeg og kona mi, Gabrielle Union, er stolte foreldre av et barn i LHBT-samfunnet og vi er stolte allierte også. Vi tar rollene og ansvaret vårt som foreldre svært alvorlig, sier han.